Pachnąco, kolorowo i baaaardzo ciepło było dziś w Na polance – cukiernia i kawiarnia Zakład Aktywności Zawodowej nr 1 PSONI Koło w Krośnie
Przyjechaliśmy nagrywać kolejny odcinek naszego podcastu „ZAZ blisko nas”.
Rozmawialiśmy o sekretnych składnikach ciast, ale też o tych znakomicie wszystkim znanych czyli np. jajach i maśle.
Produkty te kupowane są u lokalnych producentów. Bo przecież chodzi o najwyższą jakość pieczonych tortów, ciast i ciasteczek.
Dowiedzieliśmy się kto piecze najlepszy sernik, kto specjalizuje się w tortach a kto ma tajny przepis na wybitne ciastka migdałowe.
Kierowniczka Zakładu Ewelina Jachimowska podkreślała, że cukiernia ma coraz więcej klientów z coraz bardziej odległych zakątków województwa.
A na Święta Wielkanocne panie upiekły aż 150 blach ciast!
Pytania zadawała niezastąpiona Sylwia Brzezowska kierowniczka ZAZ Rzeszów. Relacja z wizyty pojawi się na początku maja.
Gdy tylko będziecie w Krośnie to koniecznie zajrzyjcie do cukierni i kawiarni Na polance. To będzie wspaniałe doświadczenie kulinarne i artystyczne.
Na miejscu można kupić rękodzieło tworzone przez pracowników ZAZ-u nr 1 w Krośnie. Serdecznie zapraszamy.